Ria Anne Donovan - Túlvilági ​barátság

 


Köszönöm ezt a könyvet a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomnak, a Helma Kiadónak, Dvariecki Bálintnak.

Rövid betekintés a könyvbe: 

Már gyermekkorunk óta barátnők vagyunk. Kate alig pár órája autóbalesetet szenvedett, és kómába zuhant. Az orvosok és a nővérek azt mondják, hogy meséljek neki, és hogy fogjam a kezét. Ha elég erős lesz, akkor vissza fog jönni hozzám. Nem tehettem mást, csak ültem az ágya mellett és vártam.

És ő visszajött, de nem éppen úgy, ahogyan reméltem. Épp ettől volt ő Kate. De vajon elég erős a köztünk lévő kötelék ahhoz, hogy itt tartsa őt? És ha mindez nem lenne elég, itt van egy fiatal férfi, akit az éjszaka közepén hoztak be, nem sokkal Kate után. Valami láthatatlan erő húz a kórterme felé, pedig nem is ismerem őt. A motorbalesete után zuhant kómába. Vajon mi késztet arra, hogy a közelébe legyek? Mi lehet ennek a rejtélyes férfinak a története? Megpecsételődhet három ember sorsa egyetlen rossz pillanatnak köszönhetően?


Értékelésem: 🌟🌟🌟🌟🌟

Ria Anne Donovan „Túlvilági barátság” című regénye egy lenyűgöző és érzelmes utazásra invitálja az olvasókat a barátság és túlvilági kapcsolatok világába. A történet középpontjában két barátnő, Kate és a beszélő szereplő áll, akiknek élete váratlan tragédiával válik ketté, mikor Kate autóbalesetet szenved és kómába esik.

A regény egy erős érzelmi alapra helyezkedik, hiszen az elbeszélőnek meg kell küzdenie azzal a nehézséggel, hogy barátnőjét veszítette, és próbálja megérteni azokat a túlvilági kapcsolatokat, amelyek mégis összekötik őket. A történet alapvetően arról szól, hogy az elköteleződés és az erős kötelék képes-e túlélésre és újjáépítésre a veszteség után.

A karakterek mélyen érzékenyek és életszerűek, ami segít az olvasónak azonosulni velük és megérezni az érzéseiket. A regény gazdag leírásokkal ábrázolja a kórházi környezetet és a túlvilági dimenziót, amelybe a történet szépen belefűzi a misztikus elemeket.

A cselekménybe beleszőtt rejtélyes férfi karakter és a vele kapcsolatos események további izgalmat és kíváncsiságot adnak a történetnek. Az olvasókat végigkíséri a kérdés, hogy mi lehet ennek a rejtélyes férfinak a szerepe, és hogyan kapcsolódik össze Kate és az elbeszélő sorsával.

Donovan stílusa lenyűgözően hozza át az érzelmek gazdagságát és a túlvilági dimenzió misztikumát. A regény nemcsak egy tragikus esemény utóéletét mutatja be, hanem a barátság mélységeit és az élet értelmét is feszegeti.

Összességében „Túlvilági barátság” egy érzelmes és fordulatos regény, amely a túlvilági és a valóság határán egyensúlyozva kelti életre a karaktereket és a történetet. Donovannak sikerül elvarázsolnia az olvasót, és egy olyan világba repíteni, ahol a barátság és a rejtélyek összefonódnak egy emlékezetes és megrázó élményt teremtve.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Juhász Judit - Rozmaringkulcs

Juhász Judit - Hová ​lett Eszter?