Jenei András - Az ​éjtükrös szelence

 


Köszönöm ezt a könyvet a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomnak, a Helma Kiadónak, Dvariecki Bálintnak.


Rövid betekintés a könyvbe:

1988-ban a Szabadsághegyi Állami Gyermekszanatórium egyik osztályán három tizenévessel furcsa, hátborzongató dolgok történnek.
Látnak, hallanak dolgokat, melyeket rajtuk kívül senki más, s mivel mindhármuk betegsége alapot adhat a hallucinációra, senkinek nem mernek beszámolni a történtekről.
Pedig valaki őket választotta ki, hogy leleplezzenek egy száznegyven éves tragédiát. A gyerekek egy olyan titkot fednek fel, ami akár az életükbe is kerülhet.
Vajon mi áll az egykori villa pusztulásának hátterében? A szanatórium körül egy sötét árny ólálkodik…


Értékelésem: 🌟🌟🌟🌟🌟

Jenei András "Az éjtükrös szelence" című regénye egy izgalmas és rejtélyes történettel hozza el az olvasóknak a misztikus események világát. A cselekmény 1988-ban játszódik a Szabadsághegyi Állami Gyermekszanatórium egyik osztályán, ahol három tinédzser éli meg a fura és hátborzongató eseményeket. Az álmok és hallucinációk egyedi jelenségekbe burkolóznak, és a fiataloknak rá kell jönniük, hogy valójában mi is történik körülöttük.

Az író ügyesen keveri a rejtélyes és misztikus elemeket a karakterek érzelmi mélységeivel, így egy összetett és izgalmas atmoszférát teremtve. A történet nem csupán a szellemi jelenségekre összpontosít, hanem a karakterek személyes utazására is figyelmet fordít, ami hozzáad egy mélyebb réteget a regényhez.

A szereplők reálisak és életszerűek, a kamaszkor nehézségeivel küszködve próbálnak megfejteni egy száznegyven éves tragédiát. Az események hátterében húzódó sötét árnyék fokozza az olvasók kíváncsiságát, és a cselekmény kibontakozása során fokozatosan derül fény a titkokra.

A könyv erőssége a szépen kidolgozott atmoszféra és a részletes karakterábrázolás, ami lehetővé teszi az olvasóknak, hogy a történet mélyére hatoljanak. Jenei András mesterien játszik az olvasók érzelmeivel, és a regény végére az ember magával ragadó élményt kap, miközben próbálja megérteni a múlt és a jelen összefonódását.

Összességében, "Az éjtükrös szelence" egy kiválóan megírt és fordulatos regény, amely elvarázsolja az olvasót a misztikummal és az érzelmi hullámokkal. Jenei András érzékenyen érinti meg a rejtélyes és természetfeletti témákat, így egy olyan történetet alkot, amely még sokáig megmarad az olvasók emlékezetében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Juhász Judit - Rozmaringkulcs

Ria Anne Donovan - Túlvilági ​barátság

Juhász Judit - Hová ​lett Eszter?