Noah Noé Noir - Kiyoshi ​és Chloé


Köszönöm ezt a könyvet a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomnak, a Helma Kiadónak, Dvariecki Bálintnak.

Rövid betekintés a könyvbe: 
Kiyoshi ​átlagos, börtönszerű iskolai élete egy csapásra megváltozik, mikor magához fogadja az útszélén talált macskát, akiről reggelre kiderül, hogy valójában egy vele egykorú lány. Ő Chloé, aki azon kívül, hogy képes macskává átalakulni, az a különlegessége, hogy egy másik világból jött, miután idáig üldözte nagybátyja egyik csatlósa. A lány félti a világát, így minél hamarabb vissza akar menni, ami sikerül is neki, azonban akaratlanul a kamaszfiút is magával rántja. Képtelenek együttműködni, hogy a srác hazajusson. Azonban ez a cél hamar tovább nehezedik, miután kiderül, hogy a lány nagybátyja sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint azt ő elképzelte, ráadásul sikerült Chloé ellen hangolnia a lány öccsét. Chloé kilátástalánságtól vezérelve utolsó reményként körüljárja a különleges világ négy országát, Tavasz, Nyár, Ősz és Tél földjét, hogy segítséget kérjen azoktól a vezetőktől, akiket korábban nem is ismert, hogy felvehesse a harcot legnagyobb ellenségével, a nagybátyjával, és kiszabadítsa a karmai közül szeretett öccsét. Mindezt a magával hozott Kiyoshi segítségével.

Értékelésem: 🌟🌟🌟🌟🌟
Noah Noé Noir regénye, „Kiyoshi és Chloé”, egy izgalmas és kalandokban gazdag történettel hívja fel magára a figyelmet. A könyv középpontjában Kiyoshi, az átlagos kamaszfiú áll, akinek élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor örökbe fogad egy látszólag ártatlan macskát, aki kiderül, hogy valójában egy különleges lány, Chloé. A történet ezen pontján kezdődik az érdekes és izgalmas utazás a fantasztikus és veszélyes világokon keresztül.

A könyv egyedi koncepciója, miszerint a lány képes macskává változni és egy másik világból származik, felkelti az olvasók kíváncsiságát. A karakterek dinamikája és fejlődése szintén érdekes, különösen a főszereplők, Kiyoshi és Chloé közötti dinamika. Az ellentétek, amelyek az elején megnehezítik számukra a közös célok elérését, hozzájárulnak a cselekmény feszültségéhez és érdekességéhez.

A történetben jól kidolgozott a fő konfliktus, amely Chloé küldetéséből, a nagybátyja elleni harcból és az elveszett öccs megmentéséből ered. Az utazásuk a négy különleges földön tovább színesíti a történetet, és lehetőséget ad a szerzőnek, hogy bemutassa a különböző kultúrákat és környezeteket.

A cselekmény során felmerülő váratlan fordulatok, a karakterek fejlődése és a világépítés összességében szórakoztató olvasmánnyá teszik a „Kiyoshi és Chloé” című regényt. Aki szereti a fantasyt, kalandot és egyedi karaktereket, az élvezni fogja ezt a történetet, amely tele van izgalommal és érzelmi elemekkel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Juhász Judit - Rozmaringkulcs

Ria Anne Donovan - Túlvilági ​barátság

Juhász Judit - Hová ​lett Eszter?