Noah Noé Noir - Diana, ​a hatalom megszállottjai

 

Köszönöm ezt a könyvet a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomnak, a Helma Kiadónak, Dvariecki Bálintnak.


Rövid betekintés a könyvbe:
Diana, az egykori lusta kamasz Kiyoshi, és a másvilági különleges erőket birtokló Chloé húsz éve tartó viharos kapcsolatának legszebb gyümölcse. Két ilyen szélsőségesen eltérő szülő mellett a tizenhat éves Diana mégis ennél nagyobb sodrásba kerül. Szülei szétszakadó házassága árnyékában az életébe belépő két legfontosabb dologgal kell törődnie. A magához fogadott, nem hétköznapi állatával és újonnan kialakult barátságával, osztálytársával, Heatherrel. Ő rájuk koncentrálva, nagybátyja és nagynénje támogatásával kell helytállni az egyre nyomasztóbb környezetben, problémák tömkelegének a terhe alatt, mint az ország vezetésének összeomlása, zsarnokok feltörekvése mind az emberi, mind az Évszakok földjén, bűnszervezet megerősödése, amelyek közül közvetlen érinti az egyre inkább megerősödni próbáló barátságot. A kérdés csak az, hogy sikerül-e megtartania szeretett állatát a szülei tiltásának ellenére, a rá vadászók elől elrejteni, és mindeközben legjobb barátnőjével kitartani, még ha minden nehézség a fejük felett összeszakadni látszik?

Értékelésem: 🌟🌟🌟🌟🌟


Noah Noé Noir "Diana, a hatalom megszállottjai" című regénye egy izgalmas és összetett történettel bontakozik ki, melynek középpontjában Diana, az egyedi és különleges körülmények között felnövő tizenhat éves lány áll. A regény a hatalom, barátság, és az élet viharai köré szőtt intrikákkal és kihívásokkal szolgál az olvasóknak.

Az író ügyesen hozza létre a karakterek sokszínűségét, különös hangsúlyt fektetve Diana személyiségének fejlődésére. Az ellentétekben gazdag családi háttér és az érzelmi hullámvasút egyaránt színesíti a cselekményt, miközben a tizenéves lány próbálja megérteni és megőrizni a saját helyét a világban.

A regény egyfajta képzelt világban játszódik, ahol a két szülő különleges készségekkel rendelkezik, és Diana kénytelen szembenézni az érzelmi kihívásokkal, miközben egyensúlyoz az emberi és az Évszakok földjén zajló eseményekkel. A politikai összeomlás és a bűnszervezetek feltörekvése összetett háttérként szolgál a cselekménynek, amelyben Diana próbálja megőrizni mindennapi életét és barátságait.

A regény erőssége a karakterfejlődés és az izgalmas történetszálak keverése, amelyek magukba szippantják az olvasót. A cselekmény tele van váratlan fordulatokkal és izgalmas pillanatokkal, amelyek fenntartják az olvasók érdeklődését a kezdetektől a befejezésig.

Noah Noé Noir érzékenyen játszik az érzelmekkel és az olvasók empátiájával, amelyek hozzájárulnak a regény mélységéhez. A kérdés, hogy Diana képes lesz-e megtartani szeretett állatát és kitartani a barátsága mellett a nehézségek közepette, izgalmas elemet ad a történetnek, amelyre kíváncsi lesz az olvasó.

Összességében "Diana, a hatalom megszállottjai" egy kiválóan megírt és lenyűgöző regény, amely a fantasztikum és a valóság, a barátság és a küzdelem izgalmas elegyét kínálja az olvasóknak. Noah Noé Noir a karakterek és a cselekmény kidolgozásában sikeresen teremt egy olyan világot, amelybe az olvasók szívesen belemerülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Juhász Judit - Rozmaringkulcs

Ria Anne Donovan - Túlvilági ​barátság

Juhász Judit - Hová ​lett Eszter?