Juhász Judit - Rozmaringkulcs


Köszönöm ezt a könyvet a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomnak, a Helma Kiadónak, Dvariecki Bálintnak.

Rövid betekintés a könyvbe:
Ha ​valaki szeretne visszarepülni abba a korba, amikor még az emberek lóháton és szekéren jártak, ahol fehérre meszelt házakat léckerítések védték, mögöttük ugató pulikutyáva és lábhoz dörgölőző macskával, ahol erősek voltak még az emberi kötelékek, akkor jó könyvet választott. Ebben a világban keresi Bálint, a fiatal földbirtokos hirtelen eltűnt édesanyja emlékét. Hosszú utat kell bejárnia, mely során szembe kell néznie elhunyt apja szellemiségével, a megörökölt családi birtok különös, olykor félelmetes titkaival, és anyja évekkel korábbi szenvedéseivel. A küzdelmes utat azonban nem kell egyedül bejárnia. Mellette áll fiatal felesége, Bell, aki szintén küzd saját múltjának szellemeivel, miközben vezeti a falusi iskolát, harcol a gyereklányok jobb sorsáért, és szembenéz saját nőiességének kérdéseivel. A két fiatal nincs egyedül a nehéz pillanatokban, hiszen Bell édesapja a maga csendes, meggondolt módján, szájában elhagyhatatlan pipájával vigyázza lépteiket. Mozgalmas történet küzdelmekről, fájdalmakról, szeretetről, összetartásról.

Értékelésem: 🌟🌟🌟🌟🌟

Juhász Judit Rozmaringkulcs című regénye egy felemelő időutazás a múltba, ahol a lóháton és szekéren járó emberek, fehérre meszelt házak és hagyományos értékek még uralkodóak. A történet középpontjában Bálint, a fiatal földbirtokos áll, aki édesanyja eltűnésének rejtélyét próbálja megfejteni ebben az idilli világban. Az írónő mesterien festi meg a múlt atmoszféráját, és olvasóját azonnal magával ragadja, hogy együtt kalandozzon az elmúlt időkbe.

A karakterek mélyen kidolgozottak és élettel teli, könnyen lehet azonosulni velük és átérezni a küzdelmeiket. Bálint és felesége, Bell, két erős és komplex egyéniség, akik saját múltjukkal és félelmeikkel szembesülve igyekeznek megtalálni helyüket a világban. Az apai és anyai örökség, valamint a családi titkok fokozatosan bontakoznak ki, és a regény izgalmasan vezet végig a rejtélyek megoldásának felé.

Az írónő gazdag leírásokkal festi meg a vidéki életet és a közösség szoros kötelékeit. Az olvasó szinte érezheti a szellőt, hallhatja az állatok hangjait és belép a falusi élet mindennapjaiba. A regény témái – küzdelmek, fájdalmak, szeretet és összetartás – mélyen megragadják az olvasót, és a karakterek fejlődése és kapcsolataik hitelesen ábrázoltak.

„Rozmaringkulcs” egy olyan regény, amely magával ragadja az olvasót és egy kicsit magával repíti a múltba. Juhász Judit lenyűgözően életszerű világot teremtett meg, amelyben a múlt és a jelen egyaránt értéket hordoz. A regény mély érzelmeket és gondolatokat ébreszt, és egyúttal arra ösztönöz, hogy reflektáljunk saját értékeinkre és kapcsolatainkra. Egy igazi élmény azoknak, akik szeretik az időutazásokat, a családi titkok feltárását és az emberi lélek mélyebb rétegeinek felfedezését.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ria Anne Donovan - Túlvilági ​barátság

Juhász Judit - Hová ​lett Eszter?